„RADLI” pecsenyebárány

 „RADLI” pecsenyebárány –nem csak francia, svájci és görög ínyencek asztalára!

 

Cégünk, a Ventus Holding ZRt – mint a Dörögdi Mező Kft által tenyésztett, „Radli” pecsenyebárányok, kizárólagos forgalmazója – kiemelt célként kezeli, hogy a jelenleg, a hazai pecsenyebárány piacon fennálló, siralmas helyzeten, az Önök segítségével változtatva, az őket megillető, méltó helyére emelje, a RADLI PECSENYEBÁRÁNY húsát.

A „RADLI”, egy, az olasz, svájci és görög piacon is egyaránt kedvelt, a hazai piacon pedig, versenytárs nélküli, egyedül álló pecsenyebárány, amelynek húsa, a kisebb méretű, úgy nevezett tejes bárányok húsának élvezeti értékével egyenértékű.

Partnerünk, a Dörögdi Mező Kft, több mint 20 év, tudatos, alapos és célirányos kutatómunkával tenyésztette ki, az általunk, forgalmazott, 15-18 kg vágott test (carcass) nagyságú (32-38 kg élősúlyú) „Radli” pecsenyebárányt. A keresztezések során, elsődlegesen a nyugat-európai (francia) piaci tendenciákat követték, folyamatos figyelmet szentelve, a genetikai állomány finomítására.

A 6.000 db anyajuhból álló törzsállomány, jelenleg a német húsmerinó fajtára épül, míg az apaállatok, jellemzően, francia tenyésztők állományából származó, Hapshire és Texel kosokból állnak, melyeket folyamatosan importálnak, hogy ezzel is megőrizzék a friss génállományt.

Az állatok takarmány szükségletét, a Dörögdi Mező Kft, az általa hasznosított, mintegy 2.600 hektár nagyságú, mezőgazdasági nagybirtokon, maga termeli meg, külön figyelmet fordítva arra, hogy kizárólag, garantáltan génmanipuláció-mentes növények kerülhessenek felhasználásra.

Az állatállomány, a toszkán mikroklímát idéző, „Művészetek völgyében”, a, taliándörögdi és kapolcsi régió, stressz mentes környezetében nevelkedik, távol a civilizáció minden zajától és ártalmától.