Blonde d’Aquitaine – Aquitaniai szőkemarha

Blonde d’Aquitaine – Aquitaniai szőkemarha a marhahúsok, megfizethető Rolls Royce-a, ami 100 százalékban magyar!

 

Cégünk, a Ventus Holding ZRt – mint a Dörögdi Mező Kft által tenyésztett, Blonde vágómarhák, kizárólagos forgalmazója – kiemelt célként kezeli, hogy a jelenleg, a hazai marhahús piacon fennálló, siralmas helyzeten, az Önök segítségével változtatva, az őt megillető, méltó helyére emelje, a BLONDE marha húsát.

A „BLONDE”, azaz „szőke marha” fajta eredete, a VI. század gall és germán törzsi társadalmainak állattenyésztéséig vezethető vissza, ahol a fajta őse, ez idő tájt, „Bos Aquaticus” néven – mint megbízható igásmarha – volt ismert.

A folyamatos, több évszázados, tudatos és célirányos tenyésztésnek köszönhetően, a XIX. századi francia feljegyzésekben, már – a ma is használatos – Blonde d’Aquitaine, azaz „aquitániai szőkemarha” elnevezéssel illetik, ezt a jellemzően világos színű, tekintélyt parancsolóan hosszú törzsű, arisztokratikus megjelenésű, kiváló testformájú, finom csontozatú, kifejezetten izmos szarvasmarhát. Az állat, 750-800 kg tömeget elérő élősúlyához viszonyított színhús aránya, mintegy 72%, ami messze felülmúlja, a többi fajta tenyésztése során, maximálisan elérhető, 46-62% mértéket.

A BLONDE fajtát, a kiemelkedően porhanyós és alacsonyabb zsírtartalmú húsa által nyújtott, kimagasló élvezeti érték, napjainkra kiemelte, a többi, európai valamint észak- és dél-amerikai (pl. az „Angus”, vagy „Henry Ford”) húsmarha közül. Húsa, jelenleg, vitathatatlanul piacvezető, mind a minőségi marhahúst kínáló (pl Michelin csillagos) éttermek, mind a minőségi marhahús-készítményeket előnyben részesítő, igényes, nyugat-európai és tengeren túli fogyasztók körében, egyaránt.

A BLONDE marha húsa, a hazai piacon – minden előnye ellenére – ismertség hiányában, sajnálatos módon, mindez idáig, még nem jutott megfelelő szerephez, az ár-érték arányban, nemzetközileg, vitathatatlanul, messze alá besorolt, ám indokolatlanul felkapottabb és túlárazott marha fajták, pl „Angus” húsával szemben.

A Blonde marha húsa porhanyós, nem rágós, mint az angus, zsírtartalma pedig, minden más fajtánál alacsonyabb. Ára, a nyugat-európai piacon – az érlelés módszerétől és időtartamától függően – eléri, a 3.200-Euro/kg összeget is.

(http://www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20151215-a-vilag-legdragabb-husaert-olre-mennek-a-sefek-francia-marha.html)

A Ventus Holding Zrt által forgalmazott BLONDE marhahús, kizárólag a Dörögdi Mező Kft tenyészetét alkotó – francia örökítő anyaggal mesterségesen megtermékenyített – 250 db anyaállattól származó, 750-800 kg élősúlyú, 18 hónapos bika állomány, folyamatos, friss vágásából származik.

Az állatok takarmány szükségletét, a Dörögdi Mező Kft, az általa hasznosított, mintegy 2.600 hektár nagyságú, mezőgazdasági nagybirtokon, maga termeli meg, külön figyelmet fordítva arra, hogy kizárólag, garantáltan génmanipuláció-mentes növények kerülhessenek felhasználásra.

Az állatállomány, a toszkán mikroklímát idéző, „Művészetek völgyében”, a, taliándörögdi és kapolcsi régió, stressz mentes környezetében nevelkedik, távol a civilizáció minden zajától és ártalmától.